Promokledinghuis/

Promokledinghuis wordt beoordeeld met een 9,2!

Wat moet je weten over het reinigen van je mondkapje

Het dragen van een mondkapje is in Nederland op de meeste plekken niet verplicht maar toch doen veel mensen het omdat ze het gewoon een prettig idee vinden. Het is wel belangrijk om het mondkapje regelmatig te reinigen; hoe doe je dat op de juiste manier?

Een goede vuistregel om je mondkapje te behandelen is behandelen zoals je je ondergoed. Dus verschonen zoals je je ondergoed verschoont; dagelijks.

mondkapje reinigen

Zelfgemaakte maskers

De manier van schoonmaken verschilt uiteraard wel per stof. Een zelfgemaakt katoenen mondkapje kun je gewoon in de wasmachine stoppen, maar aangeraden wordt om het apart te wassen en niet bij andere katoenen was te gooien. Je kunt ze het beste in een wasnetje wassen, waar je normaal je delicate was zoals bh’s in wast.

Ziekenhuismasker

Een professioneel ziekenhuismasker kun je hergebruiken. Deze maskers zijn écht alleen bedoeld voor mensen die een medisch beroep hebben, mocht je ze toch in je bezit hebben dan is aan te raden om ze te hergebruiken. Hang het op in de frisse lucht, of laat het masker 72 uur in een papieren zak zitten voordat je het opnieuw draagt (dat is volgens het RIVM de maximale tijd dat het coronavirus overleeft op elk willekeurig oppervlak). Let op: een plastic zakje werkt niet! Ook schoonmaken door middel van stomen is niet effectief genoeg volgens de deskundigen.

Weggooien

Wanneer gooi je het mondkapje weg? Als het duidelijk vuil is, als er duidelijke slijtage zichtbaar is, of als een deel van het mondkapje beschadigd is. Weggooien kan prima in je eigen vuilnisbak. Bij een prullenbak met gesloten deksel, kan je de zak er nog gewoon in laten zitten. De meest veilige manier is om de vuilniszak met het mondkapje erin meteen weg te gooien. En handen wassen na het gebruik! maar dat weten we onderhand wel.

Mondkapjes van Promokledinghuis

De meeste mondkapjes van Promokledinghuis zijn herbruikbaar en uitwasbaar in de wasmachine op temperaturen varierend van 40 tot 90 graden.

Deel dit artikel!

Waarom kiezen voor Promokledinghuis?