Promokledinghuis/

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 27 recensies

Wanneer is bedrijfskleding aftrekbaar?

Als je kosten maakt voor bedrukte bedrijfskleding, dan wil je die natuurlijk kunnen aftrekken bij de belastingdienst. Niet alleen maakt het uit of het om bedrukte bedrijfskleding gaat, maar ook of de fiscus het wel als werkkleding ziet. Kleding bedrukken is dus maar het halve werk voor een volledige aftrekbaarheid.

Bedrukte bedrijfskleding is niet per se werkkleding

Zoals al aangestipt, bedrukte bedrijfskleding is nog geen werkkleding (de term die de Belastingdienst gebruikt). Werkkleding kun je volgens de fiscus ter beschikking stellen, vergoeden of verstrekken. Ter beschikking stellen houdt in dat het bedrijf eigenaar blijft van de kleding. Op die manier wordt de bedrijfskleding niet als loon gezien, maar geldt een zogenaamde nihilwaardering en zijn de kosten aftrekbaar. In de andere twee gevallen wordt de kleding als loon belast.

Bedrijskleding
belastingdienst en bedrijfskleding

Voorwaarden werkkleding ter beschikking stellen

Om te vallen onder ter beschikking stellen, moet de werkkleding aan één van de volgende punten voldoen.

De werkkleding is:

  • (bijna) alleen geschikt voor het specifieke werk;
  • blijft achter op werkplek;
  • is een uniform of overall;
  • nodig volgens de arbowet en je arboplan vraagt erom;
  • bedrukt met het beeldkenmerk van je bedrijf.

Kleding bedrukken met je beeldkenmerk

Kleding bedrukken met een beeldkenmerk van je bedrijf betekent in de praktijk bedrijfskleding bedrukken met je logo. Het logo op de bedrukte bedrijfskleding moet minstens 70 cm² groot zijn. Dit bereken je door een denkbeeldige rechthoek te tekenen om de uiterste punten van het logo. Lege ruimte tussen de punten tel je gewoon mee.

Uniform niet altijd werkkleding

Wees je ervan bewust, dat voor de Belastingdienst een uniform niet altijd een uniform is. Stel, je hebt een restaurant en je wilt je obers in een pak steken, dan geldt dit niet als een uniform. De kleding moet namelijk buiten het restaurant ook als een ‘kelnersuniform’ te herkennen zijn en dat is niet het geval zonder logo.

Bedrijfskleding bedrukt aftrekbaar

Bedrijfskleding is dus aftrekbaar als ze in bezit blijft van het bedrijf en aan één van de genoemde voorwaarden voldoet. Let bij uniforms op dat ze ook buiten je bedrijf herkenbaar zijn als uniform. Bedrijfskleding bedrukken met een logo kan hier uitkomst bieden.

Deel dit artikel!

Waarom kiezen voor Promokledinghuis?